Jūsų prekių krepšelis tuščias
Pastaruoju metu Lietuvoje ypač suaktyvėjo susidomėjimas žydų istorija ir kultūra, padaugėjo jų tyrimų, leidžiamos mokslinio bei mokslo populiarinimo pobūdžio knygos šia tematika. Tačiau Lietuvos žydų buitinė kultūra ir jos ryšiai su tradicine gyvensena tebėra ko gero mažiausiai pažinta litvakų kultūros sritis. Anglų kalba išleista knyga „Litvak cuisine“ skirta ne tik tiems skaitytojams, kurie ...

Atsiprašome, prekės jau nebeturime

Pastaruoju metu Lietuvoje ypač suaktyvėjo susidomėjimas žydų istorija ir kultūra, padaugėjo jų tyrimų, leidžiamos mokslinio bei mokslo populiarinimo pobūdžio knygos šia tematika. Tačiau Lietuvos žydų buitinė kultūra ir jos ryšiai su tradicine gyvensena tebėra ko gero mažiausiai pažinta litvakų kultūros sritis. Anglų kalba išleista knyga „Litvak cuisine“ skirta ne tik tiems skaitytojams, kurie nori daugiau sužinoti apie košerinę virtuvę, bet išmokti gaminti žydiškus patiekalus patys.

Košerinė žydų virtuvė – viena įdomesnių temų, apipintų mitais ir legendomis. Ką apie ją žinome? Ar košerinės virtuvės taisyklės vis dar egzistuoja? Perskaitę šią nedidelę, originaliai iliustruotą knygą, daugiau sužinosite apie Lietuvoje gimusių ir augusių žydų arba litvakų virtuvę ir net galėsite išmėginti populiariausius patiekalų receptus. Knygos įvade atskleidžiama, kokie košerinio maisto gaminimo ypatumai vis dar išsilaikę Lietuvoje. Įvade taip pat aprašomi įdomesni valgymo ritualai per įvairias šventes.

Knygos autorė dr. Lara Lempertienė yra ilgametė Vilniaus universiteto, Istorijos fakulteto, Kultūrinių bendrijų studijų centro darbuotoja, Lietuvos žydų kultūros teoretikė. Ji ne tik parengė medžiagą knygai, bet ir surado daug autentiškos informacijos, pavyzdžiui, kad tam tikroje Lietuvos vietoje buvo vartojami konkretūs valgiai. Taip pat autorė visus surinktus autentiškus litvakų patiekalų receptus suderino su žydų bendruomenės nariais, kurie iki šiol propaguoja nacionalinius patiekalus ir yra geriausi jų žinovai. Ypač knygos rengėjai dėkingi žydų bendruomenės atstovei Mirai Traubienei, kuri pagamino patiekalus knygos fotosesijoms ir pateikė daug praktiškų patarimų.

Knyga „Litvak cuisine” įeina į „Baltų lankų” seriją užsienio skaitytojams „Lithuania on First Aquantaince“ („Pirmoji pažintis su Lietuva”). Tai teminių pažintinių knygų serija, kuria siekiama glaustai, bet įvairiapusiškai pristatyti skirtingus Lietuvos profilius. Šios serijos knygose stengiamasi ne sukurti oficialius ir labai išsamius Lietuvos portretus, o pateikti asmeniškesnį ir laisvesnį požiūrį pasirinktomis temomis, todėl įdomios informacijos jose ras net ir tie, kas jau yra atradę Lietuvą.
€1,16
Išparduota
Informacija

Informacija apie prekę
Elemento pavadinimas Elemento reikšmė
Leidykla „Baltų lankų“ leidyba
Puslapių skaičius 39
Viršelio tipas Minkštas
Kalba Anglų
Vertėjas Olga Lempert
Amžius 18+
Leidimo metai 2008
Versta iš lietuvių
Pavadinimas originalo kalba Litvakų valgiai (anglų k.)
ISBN 9789955231905
Komentarai

Pateikti komentarą
  • Komentarus rašyti gali tik registruoti vartotojai
*
  • Blogai
  • Puiku
Susisiekite

*
*
*
Informacija apie prekę
Elemento pavadinimas Elemento reikšmė
Leidykla „Baltų lankų“ leidyba
Puslapių skaičius 39
Viršelio tipas Minkštas
Kalba Anglų
Vertėjas Olga Lempert
Amžius 18+
Leidimo metai 2008
Versta iš lietuvių
Pavadinimas originalo kalba Litvakų valgiai (anglų k.)
ISBN 9789955231905